Istoric
Istoric apă

Oamenii au stocat şi distribuit apă timp de secole întregi. Înainte, când oamenii trăiau ca vânători/ colectori/ meşteşugari, râurile erau utilizate în scop de apă potabilă. Încă din istorie, când triburile alegeau să rămână într-un singur loc pentru o perioadă mai lungă de timp, aceasta se întâmpla de obicei în apropierea unui râu sau lac. Iar acolo unde nu existau, oamenii se foloseau de apele subterane.

Acum aproximativ  7000 de ani, Jericho (Israel), a stocat apa în puţurile prin care erau pompate apele subterane. Aceste puţuri erau folosite ca surse de apă potabilă, oamenii creând ulterior sisteme de transport ale apei potabilprin canale simple săpate în nisip sau roci. În Egipt erau folosiţi palmierii goi pe interior, în timp ce în China şi India erau utilizate trunchiurile de bambus. Odată cu evoluţia istorică, sistemele de transport se dezvoltau şi ele, începând să apară cele din lut, lemn, chiar şi din metal.

Apa a fost mereu o importantă sursă de energie în perioada dinaintea Revoluţiei Industriale, rămânând o componentă esenţială şi în toate procesele de fabricaţie. La începutul anilor 1900, în mai multe companii de apă cu capital privat au fost aduse în proprietate publică şi au putut să acceseze fonduri publice necesare pentru a finanţa îmbunătăţiri, precum conductele de apă din oţel, rezervoarele majore sau filtrarea dublă. Standardul apei potabile s-a îmbunătăţit între anii 1910 şi 1916, ca urmare a introduceii de clorinare a apei şi a continuării proceselor privind tratamentul şi aprovizionarea cu apă.

 
Muncitori nivelând nisip pentru sistemele de transport ale apei potabile (1940)
Muncitori nivelând nisip pentru sistemele de transport ale apei potabile (1940)
Companie

Depozituldeapă.ro este distribuitor premium încă de la începutul anului 2015, având în portofoliu patru mari categorii de produse: apă, răcoritoare, energizante şi băuturi alcoolice. Puteţi regăsi în catalog branduri de apă de calitate precum: Vittel, Devin, Evian, San Pellegrino, Baldaran, Acqua Panna şi Aqua Carpatica, bere Corona şi energizante Red Bull.

Depozituldeapă.ro este distribuitor în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, diferenţiându-se prin practica unor preţuri de producător, oferire de produse de calitate superioară şi livrarea gratuită a unei comenzi minime prestabilite.

Compania îşi desfăşoară activitatea la sediul social din Str. Samuel Vulcan, nr. 13, Sector 5, având ca punct de distribuţie depozitul din zona Prelungirea Gării Căţelu, nr. 14, ambele în Bucureşti.

 

Istoric